Karácsonyi hal - alaplé és mártások
sponsored links
a kép innen |
Van egy barátnõm (magára fog ismerni), aki mindig megmagyarázza, hogy miért van nyitva nála egy üveg jó fehérbor, netalán egy pezsgõsüveg. Tudod "az úgy van"., hogy van egy recept, és akkor abban az van leírva, hogy végy 1-2 deci fehér bort. Na már most, akkor fel kell bontani egy üveg bort, felhasználunk belõle 1-2 decit, és hát mi tévõk legyünk a maradékkal? Persze tudom, hogy a fõzés közbeni borozgatást mindenki így magyarázza. A jó hír az, hogy ünnepi alkalmakkor és a jó vacsorákhoz is naná, hogy felbontunk egy-egy üveg bort, akkor miért ne használhatnánk ebbõl az ételeinkhez.
Halak készítésénél nem árt, ha van egy jó alaplevem, hisz ez a kiíndulópontja a jó levesnek, és a kitûnõ mártásnak is.
Hal alaplé
Hozzávalók
1 kg halnyesedék (csont, kisebb darabok)
80 g hagyma
200 g póréhagyma
100 g répa, petrezselyem ...