Karácsonyi habcsók
sponsored links
Az eredeti ötlet Latsiáé, az õ adventi csókját alakítottam át egy kicsit és eddig nagyon pozitívak a visszajelzések! Négy embert már megtérítettem vele... kiderült, hogy egy csomóan nem is ettek még házi habcsókot, a boltival pedig össze sem lehet ezt hasonlítani.
Hozzávalók: (kb. 40 darabhoz)
4 tojás fehérje
40 dkg porcukor
2 evõkanál keményítõ
8-10 dkg étcsokoládé
8-10 dkg sütõmarcipán (1:1 mandula és cukor arányú, egyszeres )
8-10 dkg mogyoró
Durvára, fél-egy centis darabokra vágjuk a csokoládét és a marcipánt, a mogyorót két vastag mûanyagzacskóba tesszük és kiéljük rajta egyéb irányú frusztrációinkat - szétcsapkodjuk a sodrófával :) (így nem terít be mindent) Összekeverjük a darabokat, így a marcipán se ragad össze.
Két lábast egymásba teszünk, az alsóba két ujjnyi vizet engedünk. Közepes lángon elkezdjük melegíteni, míg a felsõ edényben tojásfehérjét a gõz felett kemény habbá verjük. Ha már szép cirádás marad a teteje, tehát jó kemény a massza, akkor ...
Hozzávalók: (kb. 40 darabhoz)
4 tojás fehérje
40 dkg porcukor
2 evõkanál keményítõ
8-10 dkg étcsokoládé
8-10 dkg sütõmarcipán (1:1 mandula és cukor arányú, egyszeres )
8-10 dkg mogyoró
Durvára, fél-egy centis darabokra vágjuk a csokoládét és a marcipánt, a mogyorót két vastag mûanyagzacskóba tesszük és kiéljük rajta egyéb irányú frusztrációinkat - szétcsapkodjuk a sodrófával :) (így nem terít be mindent) Összekeverjük a darabokat, így a marcipán se ragad össze.
Két lábast egymásba teszünk, az alsóba két ujjnyi vizet engedünk. Közepes lángon elkezdjük melegíteni, míg a felsõ edényben tojásfehérjét a gõz felett kemény habbá verjük. Ha már szép cirádás marad a teteje, tehát jó kemény a massza, akkor ...