Karácsonyi ebéd, 2017.

2017-12-25

sponsored links

Már nem az elsõ karácsony, amikor ünnepélyesre vesszük ugyan az ételek sorát, de rövidre. A családban senkinek nem hiányzik, hogy az ünnepek alatt felszedjen - késõbb soha le nem adható - felesleges súlyokat.

Szenteste - a hagyományok jegyében - halászlé volt és diós-mákos beigli. Az utóbbiakból annyi csak, 1-1 rúd, hogy ne kelljen napokig eszegetni.

Délután ellátogattam a Karácsonyi Szentmisére, ahol Pásztorjátékot mutattak be a gyerekek.

Karácsony elsõ napján húslevest fõztem, õzhúst készítettem, kétféle módon: az egyiket - 3 napi pácolás után - fokhagymával megtûzdelve, bacon szalonnával beburkolva, cserépben sütöttem meg. A másik, szintén pácolás után, szeletekre vágva, borssal, fokhagymával fûszerezve, lábasban pároltam/sütöttem meg. Kökénylekvár és joghurtos saláta volt a köret.



Desszertnek is pusztán kétféle süteményt sütöttem, egy kókuszos tekercset és egy konyakmeggyes szeletet...

Karácsony 2. napjára is maradt mindenbõl elég :)

További kellemes ünnepeket kívánok Mindenkinek! :)

Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s