Karácsonyi avokádó saláta
sponsored links
Az avokádó egy utóérõ termés ezért a megvásárlás után még néhány napig hagyjuk meleg helyen megpuhulni, amíg a héját megnyomva puhának nem érezzük. Az éretlen avokádó mérgezõ! A türelem gyümölcse, a finom selymesen puha avokádó. Mexikóban ahonnét származik ez a trópusi gyümölcs, még keményen szedik le a fáról és folyamatosan fogyasztják ahogyan puhulnak a termések. Így szeretném eloszlatni a téveszméket vele kapcsolatban, és nem kell sajnálni hogy nem tudunk érett avokádót vásárolni. Mert az avokádó nem a fán érik be ugyanúgy mint nálunk a téli körte. A belõle készült saláták csak akkor lesznek közepesnek mondhatóak és mérgezõek, ha nem hagytuk kellõképpen megpuhulni. Ennek elõsegítésére lehet néhány almával együtt érlelni.
Amikor kellõképpen megpuhult az avokádó kitûnõ E, B, C, vitaminforrás, antioxidáns, karotint tartalmaz (A vitamin elõvitaminja), nagyon jó a kalcium magnézium aránya és még számos számunkra fontos ásványi anyagot tartalmaz. Telítetlen zsírokban gazdag (25%), normalizálja a koleszterinszintet, rendkívül hasznos a szív és érrendszeri betegségek megelõzésében. Így ugyan nálunk nem terem, mégis amíg elérhetõ a számunkra javaslom heti 1-2 szeri fogyasztását.
Az avokádót nyersen fogyasztjuk (megfõzve keserûvé válik), és olajával ápolhatjuk a bõrünket, különösen az érzékeny ...