Karácsonyi aprósütemények: diós linzervirág

2011-12-22

sponsored links


Linzert is anno a mamámmal készítettünk. Ritkán, talán azért, mert jobb szerette a haladósabb süteményeket, így ezekhez a "munkásabb" darabokhoz már kellettünk mi is. Egyikünk kiszúrta, másikunk elõször tojásfehérjébe, majd cukrozott dióba mártotta a tészta egyik felét és már mehetett is a tepsibe. A teli linzereket sokszor össze sem ragasztottuk, de persze készültek lyukasak is, amikbõl középen kikukucskált a házi baracklekvár. A mama receptjét már sajnos nincs kitõl megkérdeznem, így csak összeállítottam egy egyszerû omlós tésztát - úgyis a munka folyamata az, ami visszahozta a régi konyha melegét. :)

A lisztet elkevertem a porcukorral, csipet sóval, majd elmorzsoltam benne a hideg vajat. Egy tojás sárgájával és kevéske hideg tejjel gyorsan összeállítottam a tésztát, amit folpackba csomagolva kb. 2 órán keresztül pihentettem a hûtõben.
A pihentetés után a sütõt 190 °C-ra elõmelegítettem, a tésztát kb. 3 mm vékonyra nyújtottam és a legkisebb virág kiszúrómmal kiszaggattam. A fehérjét egy villával kissé felvertem, a virágok egyik felét elõször ebbe, majd cukrozott darált dióba mártottam. Diós oldalukkal felfelé kerültek a sütõpapíros tepsibe. Addig sütöttem, míg széleiken éppen elkezdtek színt kapni. Kihûtés után 2-2 virágot (két telit vagy egy lyukasat és egy telit) lekvárral összeragasztottam.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2011/12/karacsonyi-a...

sponsored links

Keres?s