Karácsonyfa muffin - Brio?e brad de crãciun
sponsored links
Hozzávalók 12 db.-hoz:
20 dkg liszt, 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 2 evõkanál tejföl, 2 evõkanál tej, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, 6 dkg csokoládécsepp, 5 dl tejszín, 4 evõkanál porcukor, 10 dkg mascarpone, szórócukor, zöld ételszínezék.
Elkészítése: A vajat felolvasztjuk, 10 percig szobahõmérsékleten hûlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sóval meg a sütõporral. A tojásokat, a kétféle cukrot, az olvasztott vajat, a tejfölt, a tejet meg a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, kézi mixerrel 1 percig verjük, majd beleszórjuk a lisztet és összekavarjuk. A végén beleforgatjuk a csokoládécseppeket. A masszát muffinpappírral bélelt formákban szétosztjuk és 180 fokon, 20 percig sütjük. A hideg tejszínt kézi mixerrel verjük, mikor habosodni kezd beleszórjuk az átszitált porcukrot, a végén pedig tovább verve hozzáadjuk a szobahõmérsékletû mascarponet. A krémet zöldre színezzük, csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, majd a mufiinok tetejére nyomjuk fenyõfa alakban, végül pedig megszórjuk színes szórocukorral.
Brio?e brad de crãciun
Ingrediente(pentru 12 bucã?i):
pentru brio?e: 200 g fãinã, 120 g zahãr 100 g unt, 2 ouã, 2 linguri smântânã, 2 linguri lapte, 1 plic zahãr vanilat, 1 linguri?ã coajã rasã de lãmâie, 1 linguri?ã praf de copt, un praf de sare, 60 g pastile de ciocolatã;
pentru cremã: 500 ml fri?cã 4 linguri zahãr 100 g mascarpone, colorant verde, drajeuri colorate.
Prepararea: Untul se tope?te, se lasã 10 minute la temperatura camerei. Fãina se cerne împreunã cu praful de copt ?i sarea. Ouãle, zahãrul ?i zahãrul vanilat, untul topit, smântâna ?i laptele se pun toate într-un castron ?i se bat 1 minut cu mixerul de mânã, apoi se adaugã fãina ?i coaja de lãmâie ?i se amestecã. La final se încorporeazã pastilele de ciocolatã. Compozi?ia se împarte în forme de brio?e, tapetate cu hârtie ?i se coc 20 minute la 180 grade. Fri?ca se bate cu mixerul de mânã, când începe sã se îngroa?e se adaugã treptat zahãrul pudrã cernut ?i mascarponele pãstrat în prealabil la temperatura camerei. Crema se coloreazã în verde, se pune în sac de ornat ?i se ?pri?eazã pe brio?e în formã de brad, dupã care se presarã cu drajeuri.