Karácsony - Töltött pulykacomb

2011-12-28

sponsored links



A fõmûsorszámot idén is a pulyka foglalta el, csakúgy mint tavaly. Viszont okulva a tavalyi helyzetbõl, mikoris valamilyen formában sült pulyka volt karácsony után az összes polcon idén nem vettem meg egy egész dögöt, hanem csak a combját. Ezt szerettem volna megtölteni, ala gordonblõ.
Találtam is hozzá egy jókis praktikát hogyan lehet az egészet (értsd alsó + felsõ) egyszerûen kicsontozni úgy, hogy a végén egy "zoknit" kapjunk. Csaképp nem volt comb egyben.
Anyukám azt tanácsolta legyen felsõcomb, azt talán nem annyira macerás megtölteni.
Jaigen, töltelék téren volt némi bizonytalanság, a gomba versengett a gesztenyével, de jó hajrával a vörösáfonya + dió kombó lett a befutó.
Hát ennyi, jólett. Nagyon. Lehet vele vilogni mer jólnézki. Szerintem :)
 
Kellebele (3-4 fõre):
 
Két darab, egyenként kb. 60-70 dkg-os bõrös pulykacomb, kicsontozva,
100 g vaj (vegyük ki fõzés elõtt fél órával melegedni),
Négy-öt csipet tengeri só,
Frissen õrölt zöldbors,
1 rozmaringág levelei,
Olívaolaj,
Pár szelet pancetta, vagy bacon ...

Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2011/12/28/karacson...

sponsored links

Keres?s