Karácsony kollekció 5: Last minute mézeskalács angyalka

2011-12-18

sponsored links


És most akkor jöjjön egy ehetõ változat a mézeskalácshoz. Az elmúlt évek során többféle receptet kipróbáltam, olyat is, amit mézeskalácskészítõ mester ajánlott, a tészta nem mindig sikeredett tökéletesre - már ami az állagát illeti, vagy még nyers állapotába volt kökemény, vagyv árni kellett a puhulásig néhány napot és hetekkel karácsony elõtt ajánlott volt elkészíteni. Egy gyerekes családba, meg egy dolog nincs idõ. És ahogy a gyerkõcöm is mondja  arra a kérdésére, hogy mikor lesz már karácsony és meghallaja , hogy néhány nap múlva..."én nem szeretek várni!" - mondja
Éppen ezért ez egy nagyon jó kis recept,  ugyanis nem kell napokig pihentetni a nyers tésztát, majd heteken át érlelni egy fémdobozba; már az elsõ naptól kezdve puha, omlós díszíthetõ.
Ennek köszönhetõen hamar el is fogy, nálunk már a többedik széria készül. A gyerkõc viszont mindig lelkesen díszíti cukormázzal, ami nálunk porcukor + víz, citromlé, vagy porcukor+gyümölcsszörp (pl szeder, áfonya) színezékébõl áll. Olykor kerül rá drazsé, zizi és aszalt gyümölcs is.

Mézeskalács angyalka
(könnyû és gyors változat) ...

Folytats a blogon ... marmaladejegyzete.blogspot.com/2011/1...

sponsored links

Keres?s