Karácsony elsõ napja 2011.

2011-12-26

sponsored links


Karácsony elsõ napján Legnagyobbikom meghívást kapott Barátnõje családjához, így négyesben töltöttük a délelõttöt Férjem Édesanyja, Párom, Legkisebbikem és én. Nekem fõzõcskézéssel telt a délelõtt, a többiek újabb kártyacsatákat vívtak. Frissensült nem készült, de  mindenki legnagyobb megelégedésére finom ebéd került az asztalra. Kedves ismerõsünknek köszönhetõen újra vad  került az asztalra, méghozzá olyan, amit eddig nem kóstoltunk, vadkacsa, de egy nyuszi is beugrott hozzánk, hogy még szebbé tegye az ünnepet :). A vadak mellett  házi kacsa combot sütöttem még, hogy megszokott, biztonságos íz is legyen a kevéssé vállalkozó szellemûeknek. A menü karácsony elsõ napján a következõ volt: 

Vadkacsaleves csigatésztával
Rozmaringos sült vadkacsa
Fokhagymás-rozmaringos nyúlpörkölt
Sült kacsacomb
Krumplipüré
Barack és meggybefõtt

Vadkacsaleves csigatésztával

A három nyúzott vadkacsa látványa elõször nagyon meglepett, de aztán megbarátkoztam velük. A combokat, szárnycombokat (némi mellehúsát hozzávágva) és a melle húsokat félretettem a sülthöz, sütésig egy jól záródó tálban tároltam õket, olajjal leöntve, hogy pácolódjanak kicsit. A kacsák nyakából, mellcsontjaiból, hátából és farából készítettem a levest, gyorsfõzõ fedõvel, 1/4 zellergumóval, 2 szál petrezselyemgyökérrel, 3 sárgarépával, 1 fej ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/12/karacsony...

sponsored links

Keres?s