Karácsony - Diós bundában sült fogas, zöldfûszeres tartárral
sponsored links
Beszarás hogy telik az idõ, már megint karácsony. Úgyhogy megint karácsonyi vacsora következik, elsõ forduló.
A halászlétõl nem tudok elszakadni, egész évben alig eszünk, de a karácsonyi menünek stabil pontja volt most is, csakúgy mint tavaly. Annyira nem mennék bele a hogyan készültbe, az errõl szóló posztot már letudtam, legközelebb már a tökéletessel jelentkezem csak :)
A fõétel más kérdés, itt elõzõ évben kissé elrugaszkodtam a megszokott ügymenettõl és libamáj került az asztalra hamég rémlik valakinek.
Most viszont ahogy gondolkodtam a "mit is együnk" kérdésen, eszembe jutott a jó öreg rántotthal.
Szenteste amennyire visszatudok emlékezni otthon is mindig hallé volt, meg "másodiknak" is általában hal valamilyen formában. Elsõre kissé unalmasnak hangzik a dolog, de hát attól még lehet jó. A Margherita-t se lehet megunni, ha pizzáról van szó.
Szóval idén ismét bejött a rántotthal a libamáj helyére. Pisztráng volt az elsõ ötletem, de rántva túl macerásnak ítéltem meg a dolgot és elvetettem. Lazac rántva megint csak hülyeség, sütve meg már szintén ki lett pipálva. Tökehal dettó, tonhalból pedig amit legközelebb sütni fogok az a tonhalsteak lesz, rózsaszínre.
Aztán ahogy az lenni ...