Karácsony 2011

2011-12-29

sponsored links

Igazából ez mindössze a 3. szenteste volt, amire én fõztem... Ebbõl is az elsõ, még vagy tizenöt évvel ezelõtt. Úgyhogy hagyományról egyelõre nehéz lenne beszélni, bár úgy tûnik, kezdenek azért kialakulni stabil pontok.

Nehéz dolog ez a karácsonyi menü. Egymásnak feszülõ elvárások és kívánságok közepette kell létrehozni a tökéleteset. Mert lássuk, mi mindenre is kell figyelni. Egyrészt az ünnep attól is ünnep, hogy speciálisan, olykor szinte kizárólagosan, az ünnephez kapcsolódó ételeket fõzünk. Ez szerintem fontos dolog. Hogy ha meghallod a karácsony szót, akkor igenis jusson eszedbe egy-két étel íze, illata, látványa, amit csak ilyenkor... És legyenek ezek az ételek különlegesek, vagy egyszerûek, természetesen tökéletesen szeretnéd elkészíteni. Másrész viszont ez az ünnep mégsem arról kell, hogy szóljon, hogy háziasszonyként a konyhában töltöd a szentestét (meg elõtte még két napot), miközben a család ajándékokat bontogat, játszik, beszélget. Együtt van. Amibõl nem akarsz kimaradni. Tehát mégis, valami olyasmi kellene, ami egyszerû és gyors.

Ja, igen, és még valami. Mert hát egyik gyerek ezt szereti, a másik meg azt... Amit meg mindkettõ, azt esetleg a férj nem. Vagy én... Hogy a vendégekrõl már ne is beszéljünk, mert idén kilencen ültük körbe az asztalt. Szóval nem egyszerû ez.

Végül a következõ menü alakult ki:

Sajtos-tejfölös pogácsa és adventi aprósütemények- vendégvárónak

Ponythalászlé - anyósomtól ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/29/foga...

sponsored links

Keres?s