KARÁCSONYI ÉTEL
sponsored links
Már nem vagyok horgászó séf, de gondolom, aki olvassa ezt a blogot az elõtt ez nem titok. Sajnálom. Nincs sem idõm, se lehetõségem fõzni. Bizonyos médiákban viszont (álnéven) publikálok és komoly gasztronómiai munkákban is aktívan részt veszek... csak-hát nem fõzök. Inkább filmjeimmel és horgászati publikációimmal találkozhattok a PV TV-ben és annak honlapján (www.pv-tv.tv). A fészbukon is sokkal aktívabb vagyok (Erdélyi Pupa Balázs néven, facebook.com/horgaszosef )
Mindezt azért írom, mert régi barátom Lefty tanácsa már egy ideje érlelõdik bennem. Ez a kifejezésforma, ahogy itt "tálalom" magam nem megfelelõ... szóval csak idõ kérdése, hogy mikor hagyom ITT abba a firkálgatást.
No de, hogy ne csak magamról beszéljek, jöjjön a post érdemi része!
Hosszú idõ után újra FÕZÉS... az ünnepi elõétel, paszta és hal hipp,-hopp elkészült, pár kép még tanúskodik nagy tettemrõl - halas ételek következnek.
Elõétel a borzasztó egyszerûen elkészíthetõ rukkola ágyra helyezett lágy sárgájú fõtt tojás, ajókagyûrûvel, házi majonézzel volt. A zubogó vízben 4 és fél percig fõztem a tojásokat. A majonézt robotgéppel veretem felesben extra szûz olíva olajjal és alpári napraforgó olajjal, kevés dizsoni mustárral, borssal és pár csepp citrommal. Kb. 10 perc alatt elkészült.
A másik elõételnek számító -de nem annak sikerült- rozéval párolt fokhagymás, sáfrányos scampihoz linguinet fõztem. A rákokat vékony fokhagymás (ajókáról maradt) olajon pirítottam, majd a rozéval pároltam. Illet volna a húst kiszedni, gondosan tálalgatni, de akkor úgy a pastára helyezõdött volna a hangsúly, nem a ...