KARÁCSONYI GYUFA SÜTI
sponsored links
Tavaly Karácsonyra házikót sütöttem, így idén nem akartam ugyan azt, nehogy unalmas legyen... Viszont a tészta íze nagyon bejött akkor, úgy hogy nem kerestem másik receptet hozzá, maradtam a Svéd mézes tésztánál. Régóta tervben volt, hogy sütök egyszer gyufa sütit is, ami sima linzer tésztából van és a végeit piros zseléporba kell mártani, de most a közelgõ Ünnepre tekintettel ebbõl a mézesbõl sütöttem meg. A gyufák végeit fehér csokoládéba mártottam. Finom, ropogós süti lett belõle, és a végén a csoki gyújtós még élvezhetõbbé varázsolta a fûszeres ízeket. Nagyon fogy, úgy hogy biztos kell majd még egy adagot sütnöm. Akit érdekel, tészta receptjét a Mézeskalács házikónál találja meg. Ezen kívül kell még hozzá, 15 dkg fehér olvasztott csokoládé.
A begyúrt tésztát lisztezett lapon vékonya, 2 mm-re nyújtjuk, majd pizzavágó kõrkéssel vékony rudakra felvágjuk. Közepes tûznél, 175 C-on megsütjük a gyufákat , majd a végeit ...