Kartoffelflute
sponsored links
A Kartoffelflute, vagy egyszerûen csak fluta egy könnyen elkészíthetõ burgonyás, sült tészta, ami édesen és sósan is nagyon finom.
A megtisztított krumplit kockára vágjuk, sós vízben megfõzzük, pürésítjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy tapadásmentes edényben felhevítjük a zsírt, és a flutákat kanálnyi adagokban, kis lepény formákban kisütjük. Amikor beletesszük a zsírba a tésztát, egy kicsit lapítsuk el és formázzuk, majd amikor megpirult az egyik oldala, fordítsuk át és süssük aranybarnára a másik felét is. Az elkészült darabokat papírtörlõn csepegtessük le, hogy ne tocsogjanak a zsírban.
Ha desszertnek, édességnek szánjuk, akkor lekvárral, befõttel, friss vagy aszalt gyümölcsökkel is finom, de fogyasztható tejföllel, vagy köretként is húsok mellé.
Hozzávalók: ...