Karobos reszelt túrós
sponsored links
A teljes neve a süteménynek, ahogy mi ismertjük itthon a családban: a bonnyai karobos reszelt túrós.
Kevés helyen jártunk külföldön, annál többet Magyarországon. Volt egy pár év, amikor ez igen intenzív jelleget öltött, minden hétvégén utaztunk. Ebben az idõben jutottunk el Bonnyára, e gyönyörû somogyi faluba. A vállalkozás kezdetén tartottak az ottaniak ( jó párszor voltunk, mert nagyon jó volt de azóta nem tudom mi történik arra ). Az étteremben nem volt étlap, hanem reggel megkérdezték mire vágyunk aznap, mit fõzzenek nekünk. Rólunk szólt minden, olyan volt, mintha a nagycsaládba csöppentünk volna, régen látott gyermek hazatért, kényeztessük el. Hát minden földi jóval elláttak minket. Ezt a finom süteményt is akkor ismertem meg. Útravalóul pedig krumplis pogácsát kaptunk.
A recepten annyit változtattam, hogy a kezdetektõl fogva kakaó helyett karobot teszek a tésztájába.
Semmi bajom a jó kakaóval és a jó csokoládéval, csak nagyon szeretjük a karob ízét.
Karobos reszelt túrós vasárnapi kiadásban
A vasárnapi kiadás azt jelenti, hogy kerekre sütöttem és csak fél adagot. A recept egy egész adagról szól, ha valaki szeretné pont így piteformában sütni, akkor a felezze a hozzávalókat, zárójelben én is megteszem.
Hozzávalók
Tészta
400 gr finomliszt (200 gr)
250 gr puha vaj (125 gr) az eredeti recept 250 gr Rámát ír de én vajat használok ...