Karobos csokiszalámi
sponsored links
Hozzávalók:
- 25 dkg apró szemû kókuszreszelék
- 15 dkg földi mandula panír, azaz durvára õrölt földi mandula
- Megjegyzés: Készülhet a “csokiszalámi” csak egyik vagy másik lisztbõl is!
- 5 dl Bio kókusz tej – zsíros (Aldi)
- 5 ek. karobpor
- Semmiféle külön édesítés nem szükséges, ha földi mandulával készítjük, mert a gumó édes.
- Amennyiben kókuszreszelékbõl készül, akkor kell a sütibe méz, melyet úgy kalkulálj, hogy egy napi adagra max. 1 tk. jusson.
- Fûszerek: fahéj, õrölt szegfûszeg 1 tk. megengedett, gyömbér, vanília
- 3 púpozott ek. kókuszzsír, illetve annyi, hogy a masszát a hozzáadott kókusztej mellett jól tudjad gyúrni.
Elkészítés:
- A liszteket keverjük ki 4 dl zsíros kókusztejjel és a kókuszzsírral – a hozzákanalazott karobporral együtt.
- Ízlés szerint, közben kóstolva tegyünk fûszereket is a tésztába.
- 1 dl kókusztejet keverjünk ki fûszerekkel és kenjük be a tésztából formázott kisebb rudakat vele.
- A rudakat a legvégén szórjuk meg fahéjjal.
- A kéz melegtõl viszonylag puha rudakat tegyük néhány órára hûtõbe.
- Viszonylag vastagabb szeleteket vágjunk a sütibõl, vagy eredetileg tegyünk hozzá a korábbiaknál leírt kókuszzsírnál többet a tésztába, hogy vékonyabbra is vágható legyen.
- Javaslom esetleg valamilyen gyümölcsvelõt mellé kínálni – pl. szilva, málna, áfonya, mert a sütemény ízvilága különleges lesz: kicsit csípõs, kicsit fojtós, de határozottan finom!