Karobos csokiszalámi

2017-11-03

sponsored links

Hozzávalók:

  • 25 dkg apró szemû kókuszreszelék
  • 15 dkg földi mandula panír, azaz durvára õrölt földi mandula
  • Megjegyzés: Készülhet a “csokiszalámi” csak egyik vagy másik lisztbõl is!
  • 5 dl Bio kókusz tej – zsíros (Aldi)
  • 5 ek. karobpor
  • Semmiféle külön édesítés nem szükséges, ha földi mandulával készítjük, mert a gumó édes.
  • Amennyiben kókuszreszelékbõl készül, akkor kell a sütibe méz, melyet úgy kalkulálj, hogy egy napi adagra max. 1 tk. jusson.
  • Fûszerek: fahéj, õrölt szegfûszeg 1 tk. megengedett, gyömbér, vanília
  • 3 púpozott ek. kókuszzsír, illetve annyi, hogy a masszát a hozzáadott kókusztej mellett jól tudjad gyúrni.

Elkészítés:

  • A liszteket keverjük ki 4 dl zsíros kókusztejjel és a kókuszzsírral – a hozzákanalazott karobporral együtt.
  • Ízlés szerint, közben kóstolva tegyünk fûszereket is a tésztába.
  • 1 dl kókusztejet keverjünk ki fûszerekkel és kenjük be a tésztából formázott kisebb rudakat vele.
  • A rudakat a legvégén szórjuk meg fahéjjal.
  • A kéz melegtõl viszonylag puha rudakat tegyük néhány órára hûtõbe.
  • Viszonylag vastagabb szeleteket vágjunk a sütibõl, vagy eredetileg tegyünk hozzá a korábbiaknál leírt kókuszzsírnál többet a tésztába, hogy vékonyabbra is vágható legyen.
  • Javaslom esetleg valamilyen gyümölcsvelõt mellé kínálni – pl. szilva, málna, áfonya, mert a sütemény ízvilága különleges lesz: kicsit csípõs, kicsit fojtós, de határozottan finom!

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=32456

sponsored links

Keres?s