Karobos aip puding

2018-01-09

sponsored links

Hozzávalók:

  • 4 dl földimandula tej
  • 1 tk. vanília
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. karobpor
  • Glicin – kb. 1 ek. vagy 1 tk. méz
  • 2 ek. nyílgyökér liszt
  • 1 ek. zselatin
  • Tálalni lehet pl. bogyós gyümölcsökkel, olyanokkal, melyeknek nem magas a fruktóz tartalma; paleo tejszínhabbal.

Elkészítés:

  • 10 dkg földimandulából növényi tejet készítünk.
  • A leszûrt tejet kis lábasba öntjük – kb. 4 dl – édesítjük és elkeverjük a karobport, a nyílgyökér lisztet és a zselatint.
  • A hideg tejben simára keverjük, majd alágyújtunk és közepes lángon állandó keverés mellett a krémet besûrítjük.
  • A langyos krémet tetszõlegesen tálalhatjuk. Pl. dobozba tesszük, megvárjuk, míg teljesen kihûl, majd a gyümölcsöt és a habot ráhalmozzuk.

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=32832

sponsored links

Keres?s