Karibi csirke kebab szalonnás krumpli nyárssal
sponsored links
Már régen készülök megörökíteni ezt a fogást, mert szinte hetente készítem mostanában. Engem nem tart vissza a tél attól, hogy grillezzek, tisztára karibi feelinget varázsol egy ilyen fogás az étkezõbe, még a nap is kisüt tõle! J
Roskadásig vannak a zöldségpultok friss ananásszal, igazi téli gyümölcs, amikor nincs túl sokféle hazai, ilyenkor kell napirendre tûzni. Én meg is teszem.
A csirkét cajun vagy fajita fûszerkeverékkel pácolom, mindegy melyiket választom, mert mindkettõhöz passzolnak a hozzávalók.
Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg csirkemell kicsit vastagabb kockára vágva, pácolva
1 evõkanál cajun (vagy fajita) fûszerkeverék 2 evõkanál olívaolajjal és 1 evõkanál citrommal elkeverve
1 piros kápia paprika a csirkemellel azonos méretre vágva
1 fej édes hagyma 6 cikkre vágva
1 doboz grillsajt vastagabb kockára vágva (nekem a Hajdú grillsajt nagyon bejön, vagy Halloumi)
12 közepes fej barna csiperke
20 dkg bacon a csirkével és paprikával azonos méretre vágva
? friss ananász tisztítva, méretre darabolva
8 koktélparadicsom
6 kisebb szem agria krumpli nyersen, héjasan 5 mm vastag karikára vágva
2 csõ csemegekukorica 4-4 darabra vágva (jelen esetben fagyasztott)
5 dkg vaj 1 teáskanál cajun fûszerkeverékkel és ? teáskanál sóval elkeverve (a kukoricához és krumpli nyárshoz)
Csirkenyárs:
A pácolt csirkehúst, paprikát, hagymát, bacont, grill sajtot és ananászt felváltva nyársra húztam.
Gombanyárs:
Gombát, bacont, hagymát és koktélparadicsomot felváltva nyársra húztam.
Krumpli nyárs:
Krumplit, hagymát, bacont felváltva nyársra húztam.
A sütõben elõmelegítettem a tepsit is, 220 C fokra. A tepsire rendeztem a nyársakat, ahol hely maradt elrendeztem a kukoricákat. 15 perc múlva meglocsoltam a krumpli nyársakat és a kukoricát a vajjal elkevert cajun fûszerrel. Még 15 percig sütöttem és azonnal tálaltam!
Nem kell megfordítani, mert a magas hõfok miatt mindkét oldala szépen megpirul. Fokhagymás joghurtszósz kívánkozik mellé. J