Karfiolos sültpaprika-krémleves mozzarellával

2017-11-21

sponsored links




Egyszerû sült paprika krémlevest terveztem be ebédre, aztán megláttam a zöldségesnél a karfiolt, és gondoltam mi lenne, ha összepárosítanám õket. Azért kicsit izgultam, hogy milyen is lesz a végeredmény, de igazán kár volt. A kápia paprikát elõször megsütöttem, majd így került a fûszeres pikánsan csípõs, karfiolos levesbe. Végül az elkészült krémlevest egy szûrõn átpasszíroztam, ettõl még selymesebb-krémesebb lett. Tálaláskor a tányérban lévõ meleg levesbe mozzarellát csipkedtem, mely igazán jól illett hozzá.




Hozzávalók:

5 db kápia paprika
1 kisebb karfiol
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
õrölt fekete bors
1 tk ételízesítõ
1 tk füstölt pirospaprika
cayenne chili karika (ízlés szerint)
3 dkg vaj
2 ek kukoricacsíra-étolaj (gyömbér-citromfû ízû)
1 l víz





Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, helyezzük rá a paprikát, majd közepes hõmérsékletû sütõben, addig süssük, míg a a bõre fekete foltos lesz. (sütés közben egyszer forgassuk át, hogy minden oldala egyenletesen süljön)

Amikor a paprika megsült, vegyük ki a sütõbõl, és még forrón tegyük bele egy neylon zacskóba, majd kössük be, és abban hagyjuk hûlni. (így könnyen letudjuk majd húzni a bõrét)
Ezután húzzuk le a paprika bõrét, távolítsuk el a magokat, majd nagyjából vágjuk össze.

Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett karfiolt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítõvel és a füstölt pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, majd fõzzük a karfiolt félpuhára.

 Amikor a karfiol félpuhára fõt, adjuk hozzá az elõzõleg megsütött, majd összevágott kápiapaprikát, és addig fõzzük tovább, míg a karfiol teljesen megpuhul.

A puhára fõtt leveshez ezután adjuk hozzá a fõzõkrémet, turmixoljuk össze, majd egy szûrõn passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen a leves. 

Ezután tegyük vissza a tûzre, majd állandó kevergetés mellett, melegítsük forráspontig, de fõzni már nem kell.

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pár szelet kenyeret is kínálhatunk a leves mellé.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/11/k...

sponsored links

Keres?s