Karfiolos húspogácsa ? gyors vacsora a családnak
sponsored links
Amikor a zöldség igazán különlegessé teszi, és feldobja a rém egyszerû fasírtot?.
Nagyon szeretem ezeket a gyorsan összedobható vacsikat/ebédeket, gyakorlatilag többre nagyon ritkán jut idõm/energiám két gyerek mellett. De ezt kár ecsetelnem, gondolom nem én küzdök ezzel a gonddal egyedül. Néha persze mi is kirúgunk a hámból azért, nem kell szentnek tartani. Mindenkinek piszok jól tud esni, ha egyszer-egyszer más fõz helyette. Még akkor is, ha az épp nem a férj/anya/anyós, hanem egy, a foodpanda listájában fellelhetõ közeli étterem, pizzázó, amelyikben maximálisan megbízunk. Ha azonban mégis van idõnk, legalább fél órácskánk, akkor könnyen összedobhatunk egy ilyen zöldséges húspogácsát, ami egy könnyû salátával bárhol, bármikor megállja a helyét.
Mióta beköszöntött a tavasz, folyamatosan friss zöldségekre vágyom, hogy megvehessem õket a piacon. Mindig nagy bajban vagyok, mert a család fele nem zöldségbarát. Vagyis Férj még inkább jobban, de Egyeske vitamintablettákon él. Még nem sikerült megfejtenem a titkát, hogy miért bojkottál bizonyos ételeket. Ketteske bezzeg bármit hajlandó megkóstolni, ma pl. talált egy szép nagy nyers babot a piacon (hol máshol, mint a földön), azt is a szájából kellett kivadásznom?. De eszik õ hagymát, megkóstolja a kolbászt, szalonnát, a kenyérre kenhetõ összes létezõ krémet, és minden nyers zöldséget. Vele talán nem lesz bajom, majd maximum tinédzser korában, ha esetleg nála is beköszönt a ?jajj, fogyókúráznom kell? korszak. (Ne így legyen?)
Szóval Férj 2 nagy ellensége a zöldségek terén a brokkoli és a karfiol. Na meg a kelkáposzta. Én viszont nagyon szeretem mindet, így néha próbálkozok?. a múltkor végül sikert is aratott a karfiolos fasírt, így most ezt ismételtem meg, csak most nem zsemlemorzsába forgatva és bõ olajban sütve, hanem kevés olajon húspogácsaként. .
Hozzávalók
1/2 kg darált hús
pár rózsa karfiol
1 közepes hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
só,bors
(és a jelenleg elmaradhatatlan medvehagyma
A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük a tûzhelyre sós vízben fõni. Ha kész, lecsepegtetjük, hozzáadtam a durvára vágott hagymát, és a fokhagymát, majd botmixerrel pürésítettem. Ezután jött a hús, a tojás, a fûszerek, és végül annyi zsemlemorzsával, amivel jól formázható masszát kapunk, összegyúrtam. Serpenyõt forrósítunk kevés olíva olajjal, és kb. 1 evõkanálnyi adagokat ellapítunk, majd mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Ha pedig végképp nincs idõtök összerittyenteni a vacsorát, még mindig felhívhatjátok a Foodpandát!
Ha pedig van kedvetek, akkor gyertek, és csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz is, itt: HahoPihe Konyhája
Nagyon szeretem ezeket a gyorsan összedobható vacsikat/ebédeket, gyakorlatilag többre nagyon ritkán jut idõm/energiám két gyerek mellett. De ezt kár ecsetelnem, gondolom nem én küzdök ezzel a gonddal egyedül. Néha persze mi is kirúgunk a hámból azért, nem kell szentnek tartani. Mindenkinek piszok jól tud esni, ha egyszer-egyszer más fõz helyette. Még akkor is, ha az épp nem a férj/anya/anyós, hanem egy, a foodpanda listájában fellelhetõ közeli étterem, pizzázó, amelyikben maximálisan megbízunk. Ha azonban mégis van idõnk, legalább fél órácskánk, akkor könnyen összedobhatunk egy ilyen zöldséges húspogácsát, ami egy könnyû salátával bárhol, bármikor megállja a helyét.
Mióta beköszöntött a tavasz, folyamatosan friss zöldségekre vágyom, hogy megvehessem õket a piacon. Mindig nagy bajban vagyok, mert a család fele nem zöldségbarát. Vagyis Férj még inkább jobban, de Egyeske vitamintablettákon él. Még nem sikerült megfejtenem a titkát, hogy miért bojkottál bizonyos ételeket. Ketteske bezzeg bármit hajlandó megkóstolni, ma pl. talált egy szép nagy nyers babot a piacon (hol máshol, mint a földön), azt is a szájából kellett kivadásznom?. De eszik õ hagymát, megkóstolja a kolbászt, szalonnát, a kenyérre kenhetõ összes létezõ krémet, és minden nyers zöldséget. Vele talán nem lesz bajom, majd maximum tinédzser korában, ha esetleg nála is beköszönt a ?jajj, fogyókúráznom kell? korszak. (Ne így legyen?)
Szóval Férj 2 nagy ellensége a zöldségek terén a brokkoli és a karfiol. Na meg a kelkáposzta. Én viszont nagyon szeretem mindet, így néha próbálkozok?. a múltkor végül sikert is aratott a karfiolos fasírt, így most ezt ismételtem meg, csak most nem zsemlemorzsába forgatva és bõ olajban sütve, hanem kevés olajon húspogácsaként. .
Hozzávalók
1/2 kg darált hús
pár rózsa karfiol
1 közepes hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
só,bors
(és a jelenleg elmaradhatatlan medvehagyma
A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük a tûzhelyre sós vízben fõni. Ha kész, lecsepegtetjük, hozzáadtam a durvára vágott hagymát, és a fokhagymát, majd botmixerrel pürésítettem. Ezután jött a hús, a tojás, a fûszerek, és végül annyi zsemlemorzsával, amivel jól formázható masszát kapunk, összegyúrtam. Serpenyõt forrósítunk kevés olíva olajjal, és kb. 1 evõkanálnyi adagokat ellapítunk, majd mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Ha pedig végképp nincs idõtök összerittyenteni a vacsorát, még mindig felhívhatjátok a Foodpandát!
Ha pedig van kedvetek, akkor gyertek, és csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz is, itt: HahoPihe Konyhája