Karfiolos ebéd és lecsó hagymás-paprikás rántottával
sponsored links
Tegnapi ebédünk fõ alapanyaga a karfiol volt. 2 szép fej. Elõször levesnek megfõztem, aztán a puha karfiolból darálthúsos rakott karfiolt készítettem
az ITT leírt módon, Zepter sütés szabályai szerint szárazon hevítettem föl a serpenyõt, utána került bele a fél kg hús, majd 1 felaprított hagyma, a só-bors, 1 tasak paraboiled rizs, kb. 3,5-4 dl víz és 20 perc múlva kész is volt.
A habaráshoz most 3 tojást és 3 kanál tejfölt használtam. A rakottas tetejét tejföllel kentem meg és reszelt sajtot szórtam rá, majd pirosra sütöttem
Mára, hogy tovább folytassam a zöldséges ételek sorát, újra virslis lecsó készült, mert rengeteg paprikát-paradicsomot kaptunk Szüleimtõl. Párom rántottát szeretett volna, ezért kevés hagymás-csípõs paprikás ...