Karfiolos csicseriborsó fasírt

2018-03-29

sponsored links






Maradékokból gyorsan finomat - ez lehetne ennek az ételnek a mottója. Nagyon finom, egészséges étel, és nemcsak ebben a formában, de fõzelék mellé is simán fogyaszthatjuk.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 15 dkg karfiol
  • 12 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 3 dkg (zab)liszt
  • 1 lilahagyma
  • 1 tojás
  • 0,5-0,5 teáskanál kurkuma és õrölt paprika
  • só, õrölt bors
  • olaj a sütéshez

A joghurtos szószhoz: 

  • 20 dkg joghurt
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál reszelt torma
  • 1 teáskanál méz
  • só, õrölt bors

Elkészítése: 

  • A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 percig fõzzük, majd leszûrjük. 
  • A csicseriborsó levét leöntjük, átmossuk, majd a karfiollal, meg az apróra vágott hagymával, együtt késes aprítóban felaprítjuk. 
  • Ezután tojással, liszttel, sóval, illetve fûszerekkel összegyúrjuk. 
  • Kisebb pogácsákat-fasírtokat formázunk a masszából, majd forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. 
  • A szószhoz a hozzávalókat jól kikavarjuk, és a fasírt mellé kínáljuk.

Tipp: Salátát kínálhatunk mellé.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/03/karfio...

sponsored links

Keres?s