Karfiolos csicseriborsó fasírt
sponsored links
Maradékokból gyorsan finomat - ez lehetne ennek az ételnek a mottója. Nagyon finom, egészséges étel, és nemcsak ebben a formában, de fõzelék mellé is simán fogyaszthatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg karfiol
- 12 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 3 dkg (zab)liszt
- 1 lilahagyma
- 1 tojás
- 0,5-0,5 teáskanál kurkuma és õrölt paprika
- só, õrölt bors
- olaj a sütéshez
A joghurtos szószhoz:
- 20 dkg joghurt
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál reszelt torma
- 1 teáskanál méz
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 percig fõzzük, majd leszûrjük.
- A csicseriborsó levét leöntjük, átmossuk, majd a karfiollal, meg az apróra vágott hagymával, együtt késes aprítóban felaprítjuk.
- Ezután tojással, liszttel, sóval, illetve fûszerekkel összegyúrjuk.
- Kisebb pogácsákat-fasírtokat formázunk a masszából, majd forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
- A szószhoz a hozzávalókat jól kikavarjuk, és a fasírt mellé kínáljuk.
Tipp: Salátát kínálhatunk mellé.