Karfiolleves újabban

2014-03-08

sponsored links

Volt már a karfiolleves a blogban, de akkor még rántással készült. :) http://valsagkonyha.blogspot.hu/2010/05/karfiolleves-vajasgaluskaval.html

Ma is ez készül, a hûtõben talált maradék, fel nem használt zöldségeket (karfiol, amit az el nem készített Dubary szeletre vettem; karalábé, amit nyersen enni, nassnak vettem, de fás volt kicsit, bár nem értem hogy; leveszöldség, amit húslevesbe vettem, de végül nem kellett, mert közben gombakrémleves lett, amibe nem tettem bele) összevagdostam, megfõztem sós vízben, de Polcz Alaine Fõzzünk örömmel c. könyvében találtam még régebben, hogy úgy is be lehet sûríteni ezeket a leveseket, hogy egyszerûen a tetejét meghintjük kukoricaliszttel. Na, azóta nem tökölõdöm a rántással, mert az ízébõl nekem nem hiányzik, a mosogatnivalóból meg pláne nem hiányzik egy lábas. :)

Szóval kb. 2 ek. kukoricaliszttel mindjárt meghintem a tetejét, nem kell aggódni, nem lesz csomós. Ajánlom kipróbálásra.

Szolgálati közlemény:

Kedves szerzõtársak!

Rendbe raktam az oldalsávot kicsit. A tavaszi nagytakarítás éppen esedékes volt, mert a facebook modulunk egyáltalán nem mûködött, és a megosztáskor nem volt értékelhetõ kép, amit behúzzon a facebook. A fejlécet is szeretném elkészíteni, ehhez várom a képeiteket, mert én csak a sajátjaimhoz férek hozzá a Picasa webalbumban, de nem akarom, hogy csak az én képeim legyenek benne, végigmenni az egész blogon képekért, mert nagy meló lenne. Szóval küldjetek képeket a kajáitokról, amiket szívesen látnátok a fejlécben!

-altair-

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/...

sponsored links

Keres?s