Karfiolleves és savanyúpörkölt krumpligombóccal
sponsored links
Mostanában nagyon gyakran fõzök karfiollevest, mert a piac on elviselhetõ ára van és szeretjük. Elkészítése nagyon egyszerû. Megpirítok egy nagy fej vöröshagymát olajon, majd rádobok egy karikára vágott fehér- és sárgarépát. Beleteszem a rózsáira szedett karfiolt is és megsózom. Kb 15 perc fõzés után teszek bele kukorivadarát, amivel a levest még 10 percig fõzöm. A végén egy csokor felaprított petrezselyem kerül bele.
A savanyúpörkölt gombóccal gyermekkorom kedvenc étele volt. Érdekkes módon a gyermekeim is örökölték ennek az ételnek a szeretetét. Éveken keresztül ez volt a szülinapi kívánság ebéd:)
Most sertésfelsálból készítettem, de leggyakrabban pulykamellbõl készül. A normál pörkölthöz képest abban tér el, hogy a megpirított hagymára rádobom a felkockázott húst, teszek bele 8-10 szem borsot, 2-3 ...