Karfiolleves
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem
- 1 hagyma
- étolaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- piros arany
- rántáshoz:
- 1 kanál (tönköly)liszt
- étolaj
- nokedlihez:
- 1 tojás
- liszt
- só
- A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és olajban üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá piros aranyat és addig dinszteljük, míg a zöldségek félpuhák lesznek.
- Ekkor felöntjük vízzel és beletesszük a megmosott és rózsáira szedett karfiolt valamint az összekötözött petrezselyemleveleket.
- Amíg fõ a leves, rántást készítünk 1 kanálnyi (tönköly)liszt és kevés olaj felhasználásával.
- Elkészítjük a nokedlit is, 1 tojás, csipet só és annyi (tönköly)liszt felhasználásával, amennyit felvesz a tojás. Vigyázzunk, hogy ne legyen se túl híg, se túl kemény a nokedlitészta.
- A leveshez adjuk a rántást és megkavarjuk néhányszor, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
- A levesbe szaggatjuk a nokedlit egy kanál segítségével és készre fõzzük a levest.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ne tegyünk sok rántást a levesbe, így egy könnyû, finom zöldséges leves készül, melybõl igazán nehéz csak 1 tányérral enni :)