Karfiolleves
sponsored links
Egyik nap megbízást kaptam Anyától, hogy készítsek karfiollevest. :) Bár nem túl bonyolult az elkészítése, én még sosem készítettem, ezért útmutatást kértem tõle. Szerintem olyanra sikerült, mint amikor Anya fõzi. :) Bár nem ez a kedvenc levesem. A karfiolt jobban szeretem rántva és fõleg savanyúságban. :) Persze egy kis csirkeszárny is került a levesbe, ha esetleg kedve támadna repkedni ebben a hõségben. Egy kicsit nekem is melegem volt a tûzhely mellett, de attól még szeretek fõzõcskézni. :)
Elkészítése
A karfiolt rózsáira szedem, a répát felkockázom, a csirkeszárnyakat kétfelé vágom. Kevés margarinon pár percig pirítom õket, majd felöntöm vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítem.
Amikor minden megpuhul, rántást teszek rá és egy kevés tejet, és még néhány percig forralom.
Hozzávalók:
3-4 dkg margarin
2 kicsi karfiol
2 kicsi répa ...