Karfiollal rakott puliszka

2012-11-01

sponsored links


Na ez a recept a székely konyha és Jamie Oliver nagyon szerencsés összeházasítása, hiszen a szardíniás - karfiolos töltelék ötlete Jamietõl származik, õ canellonit töltött meg vele. De annyit mondhatok, hogy a puliszkával és a juhsajttal kombinálva is isteni.

Hozzávalók: kb. 20 dkg puliszkaliszt, fél liter víz, só ízlés szerint, 30 - 35 dkg juhsajt; a töltelékhez: 1 szardínia konzerv, 30 dkg karfiol, 3 cikk fokhagyma, 1 chilipaprika, kis csokor friss kakukkfû, só, bors, 3 evõkanál olaj, 3 - 4 evõkanál tej.
Elkészítése: a piliszkalisztbõl és a vízbõl puliszkát fõzünk, az alábbiak szerint:
Az eresztett puliszkához a lobogó forró vízbe sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, közben habverõvel állandóan kevergetjük, hogy nehogy csomós legyen. Ezután az edényt picit lefödjük, és egészen alacsony lángon tartjuk még néhány percet, amíg a kukoricaliszt megfõ és besûrûsödik. Majd még néhány percig levéve a lángról állni hagyjuk, majd kiborítjuk, vagy tetszés szerint kiveszünk a puliszkából.
A karfiolt rózsáira szedve, enyhén sós vízben puhára fõzzük. A szardínia konzervet leszûrjük. A felforrósított ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/11...

sponsored links

Keres?s