Karfiolkrokett fûszeres paradicsom szósszal
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Létszámfüggõen 1 vagy 2 kg karfiol fõzzél puhára, majd némi zsiradék (vaj a legjobb) hozzáadásával krumplinyomóval pürésítsd
- Fûszerezd sóval, õrölt fehér borssal (lehet fekete bors is), némi szerecsendióval és belevagdosott petrezselyem és bazsalikom zölddel
- Üss a masszához mennyiségtõl függõen 2-4 tojást, majd két kanállal formázva, vagy részemrõl fagyikanállal helyezz gombócokat a tûzforró és kizsírozott tapadásmentes sütõedénybe
- Süsd meg az egyik, majd lapáttal megforgatva a másik oldalát
- Fûszeres paradicsom szósszal tálalhatod:
- 0.5 liter paradicsomsûrítmény + 3-5 dl víz (ki milyen sûrûn szereti!), só, xukor, bazsalikom levelek apróra vágva, bors, cannei bors vagy csípõs paprika por, 1 teáskanál zsír (vagy a kész paradicsomra locsolt olíva olaj)