Karfiolfelfújt gnocchival -VKF 46

2011-12-29

sponsored links

gnocchi1.jpg

Nana a következõ témát találta ki: egy vegetáriánus étel (nem desszert) és egy történet a saját hús-nem-evésünkrõl. Ez utóbbiról azt hiszem ódákat tudnék zengeni, és hosszas oldalakat teleírni.

Az a kifejezés, hogy "picky eater" (aka válogatós) tökéletesen lefed engem. Pedig, ha jobban végiggondolom a válogatósságom két fõ téma köré csoportosul: húsok és fûszerek. A zöldfûszerek közül jöhet bármi, a nem zöldekkel viszont nem vagyok jóban, engem a fahéjjal, gyömbérrel és társaival ki lehet kergetni a világból. Azért a reflux nagyon jó "jolly joker" erre, lehet rá hivatkozni, hogy árt neki, azért nem (persze ki tudja mi volt elõbb a reflux vagy ezek a nemszeretem dolgok, azért a testünk elég okos, amit nem bír, azt sokszor elutasítja élbõl).

Sosem voltam egy óriási húsevõ, és ez csak egyre "rosszabb" lesz. Amíg anyámékkal éltem, megettem a disznóhúst, bár nem rajongtam érte, pláne nem a "disznóízûbb" részekért (ehhh brr, miért van hogy a rántott hús egyik fele még oké, a másik fele meg átcsap rettenetes erõs disznó-ízûbe???), de miután elköltöztem, nem fõztem soha disznót, mert eszembe sem jutott, minek ha van csirke meg marha, aztán egyszer vettem valamihez darált sertéshúst, és - már elnézést a szókimondásért - de majdnem belehánytam a fazékba. Olyan szaga volt fõzés közben, ó te jó ég! Na az volt az én disznó-sztorim vége. Egy kivétel van: sonka, húsos szalonna, tarja, de 99%-ban ételbe kerülnek, nem magában/kenyérrel eszem õket. Kolbász, disznósajt, szalámi soha (szökõévenként szalámi a pizzán, de csak akkor jó, ha megsül, mert amúgy az nyers, és nyerset soha, és a pácolás füstölés stb. ellenére az NYERS).

Tehát, amit megeszek: szárnyas, marha, vadak. Se vízi dolgok, se zselatin, se disznó, belsõségbõl csak máj, az is ...


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2011/12/karfiol...

sponsored links

Keres?s