Karfiol és kolbász avagy Egy leves, kiigazítva
sponsored links
KARFIOLLEVES, KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
1 db karfiol (kb. 50 dkg)
15 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
1 pár debreceni (vékonyabb fajta v. cserkész kolbász)
lestyán (és zeller zöldje)
õrölt kömény
fûszerpaprika
liszt
só
A vöröshagymát felaprítjuk, és kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A megtisztított sárgarépát félkarikákra, a zellert pedig kockákra daraboljuk, és a hagymához adjuk; pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, õrölt köménnyel, lestyánnal ízesítjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, szükség szerint elvagdossuk kisebb darabokra; a zöldséges alapot meghintjük picike fûszerpaprikával, hozzáadjuk a karfiolt és egybõl felöntjük vízzel.
Egy evõkanál lisztbõl világos rántást készítünk.
Amikor a zöldségek kellõen megpuhultak, beleszórjuk az idõközben karikára vágott kolbászt, hozzáadjuk a rántást, és jól kiforraljuk.