Karfiol ropogós zabpelyhes bundában

2014-02-20

sponsored links

Hozzávalók:
1 fej karfiol (nettó 60 deka nálam)

A bundához:
60 g zabpehely finomra õrölve
1 tojás
kb. 2 dl víz
1 evõkanál kókuszzsír
fûszerek: só, bors, pirospaprika, fokhagyma

A zabpelyhet késes aprítóban vagy kávédarálóban szoktam megõrölni. Ehhez adtam hozzá 1 tojást és fûszereket: só, bors, pirospaprika, szárított fokhagyma. Alaposan kikevertem és hideg vízzel felöntöttem, hogy sûrû palacsintatészta állagú legyen. Félreraktam.

A karfiolt rózsáira szedtem és lobogó forró, sós vízben kb. 5 perc alatt elõfõztem, majd kiszedtem és hûlni hagytam. 

A sütõt elõmelegítettem kb. 200°-ra.

Ez idõ alatt a zabpehely megszívta magát vízzel, szóval még hígítottam a tésztán, hogy jobban folyjon.

A karfiolrózsákat sóztam, egyenként a tésztába mártogattam õket, majd sütõpapírral bélelt tepsibe tettem és elõmelegített 200°-os sütõben aranybarnára sütöttem.


Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2014/02/karfiol...

sponsored links

Keres?s