Karfiol ropogós zabpelyhes bundában
sponsored links
Hozzávalók:
1 fej karfiol (nettó 60 deka nálam)
A bundához:
60 g zabpehely finomra õrölve
1 tojás
1 fej karfiol (nettó 60 deka nálam)
A bundához:
60 g zabpehely finomra õrölve
1 tojás
kb. 2 dl víz
1 evõkanál kókuszzsír
fûszerek: só, bors, pirospaprika, fokhagyma
A zabpelyhet késes aprítóban vagy kávédarálóban szoktam megõrölni. Ehhez adtam hozzá 1 tojást és fûszereket: só, bors, pirospaprika, szárított fokhagyma. Alaposan kikevertem és hideg vízzel felöntöttem, hogy sûrû palacsintatészta állagú legyen. Félreraktam.
A karfiolt rózsáira szedtem és lobogó forró, sós vízben kb. 5 perc alatt elõfõztem, majd kiszedtem és hûlni hagytam.
A sütõt elõmelegítettem kb. 200°-ra.
Ez idõ alatt a zabpehely megszívta magát vízzel, szóval még hígítottam a tésztán, hogy jobban folyjon.
A karfiolrózsákat sóztam, egyenként a tésztába mártogattam õket, majd sütõpapírral bélelt tepsibe tettem és elõmelegített 200°-os sütõben aranybarnára sütöttem.