Karfiol pizza
sponsored links
A karfiol pirítás közben pontosan ugyanolyan illatú, mint a káposzta. Az íze is ugyanaz az édes íz, ami a friss káposzta pirításánál érzik. Ez pedig nem véletlen. A karfiol káposztaféle, ami a keresztesvirágúak rendjének egy családja.
Vannak további hasonlóságok is, de ebbõl most csak egyrõl ejtenék szót, ez pedig a torzsa. Manapság a téli vitaminforrások szerencsére nagyon bõségesek, sõt az sem annyira divat, hogy az adott élelmiszer minden grammját, részét, vagy alkotóját felhasználjuk, sokkal több hulladékot dobunk ki, mint amennyi indokolt lenne. Így lehet, hogy eszembe jutott, a káposzta és a karfiol torzsája. A nagymamám, és az apukám is mindig körbepucolta, majd elfelezte, és a tesómmal nekünk adta, mondván tele van vitaminnal. Ezt ne terjesszétek, nem tudom hogy így van e, de mi elhittük, és nem esett különösebben nehezünkre sem megenni, sõt nagyon is szerettük, mert nagyon finom volt, leginkább olyan mint egy finom karalábé (az is káposztaféle) csak nem annyira nagy víztartalmú, így jobban koncentrálódott az íze. A mai napig nagyon szeretem, bár manapság inkább én is inkább egy karalábét pucolok meg és eszem, minthogy káposztatorzsát egyek. Nem hiszem , hogy sokan vannak akik megeszik a torzsát. Mindegy is, azért ha valakinek van szerencséje egy káposztatorzsához, kóstolja meg.
A pizza ötlete nagyon meredek nem? A karfiol és a paradicsom jó együtt, erre már van is kipróbált receptem, itt meg ha elhiszitek, hogy a kettõ jó együtt, akkor minden más csak bónusz, a túró, a fûszerek, az egész . Zseniális holmi.
Hozzávalók: ...