Karfiol pizza
sponsored links
Úgy vagyok ezzel a karfiol pizzával, hogy egyszer meg lehet enni, de még egyszer nem készíteném el, annyira azért nem ízlett. Ráadásul nem is meggy egyhamar a karfiollal bíbelõdni, ennyi erõvel simán kelt tésztát készítek..
Igaz, ez a pizza nem hízlal, és csupa egészséges hozávalókból áll, ráadásul még laktató is. És azért meg kell hagyni, finom, de nekem azért nem lesz a barátom :))
Igaz, ez a pizza nem hízlal, és csupa egészséges hozávalókból áll, ráadásul még laktató is. És azért meg kell hagyni, finom, de nekem azért nem lesz a barátom :))
Hozzávalók 2 közepes méretû pizzához:
- 1 kisebb fej karifiol (50 dkg)
- 10 dkg mozarella sajt
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 tojás
- 1 evõkanál kókuszzsír
- 1-1 evõkanál zsálya és oregánó
- só, õrölt bors
A feltéthez:
- színes koktélparadicsom
- színes paprika
- rukkola
- bazsalikom
Elkészítése:
- A karfiol törzsét kivágjuk, a leveleket eltávolítjuk, megmossuk. Felvágjuk kisebb darabokra, és egy késes aprítóban morzsásra aprítjuk (a rizshez hasonló lesz). Ezután egy nagy tálba szórjuk, egy tányért helyezönk a tetejére, és 5 percig mikróhullámú sütõben pároljuk. Egy tiszta vészonra terítjuk, a levét pedig amennyire csak tudjuk, kifacsarjuk. Egy nagy tálban összegyúrjuk a kétféle reszelt sajttal, tojással, apróra vágott zöldfûszerekkel, illetve sóval és borssal. Sütõpapírral bélelet tepsire két kerek lapot formázunk, kb 0,5 cm vastagságút, és megkenjük olvasztott kókuszzsírral. 200 fokos sütõben addig sütjük, amíg enyhén megpirul, majd kivesszük, és a tetejére pakoljuk a tetszõlegesen felvágott zöldségeket. Még néhány percig sütjük, amíg a zöldségek kissé megpárolódnak, majd rukkolával, és bazsalikommal tálaljuk.
Tipp: Tetszés szerint változhat a feltét, aszerint, hogy mit szeretünk, vagy éppen mi van kéznél.