Karfiol leves
sponsored links
Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyem gyökér, 1 kisebb fehér hagyma, pirospaprika, olaj, ételizesitõ, petrezselyemzöld.
A vajgaluskához: 1 tojás, egy kanálnyi vaj, csipet só, liszt, amennyit felvesz.
A karfiolt apró rózsákra bontom, a murkot és petrezselymet megpucolom, apró kockákra vádom, vagy lereszelem.
A murkot a petrezselyemmel együtt olajban kissé megdinsztelem, szórok rá egy kis pirospaprikát, majd vizzel felengedem. Beledobom a hagymát egészben, utólag kidobom. Hozzáteszem a karfiolt. A karfiol hamar megfõ. Mielõtt teljesen megfõne, beleszaggatom a vajgaluskát.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom.