Karfiol krémleves
sponsored links
Könnyû volt kitalálni, mit fõzzek, ha Márti jön vendégségbe. A karfiol a kedvence, és ezt könnyû volt megjegyezni, mert nem túl sok ember szereti. Annyira én sem, de ha jól van elkészítve, jólesik. Ezt a krémleves receptet a Good Food karácsonyi szakácskönyvében találtam. (2004-ben adták ki elõször.)
Karfiol krémleves (4 személyre bõségesen):
Apróra vágunk 1 fej vöröshagymát. 1 közepes burgonyát kis kockákra vágunk. Egy kb. 1 kg-os fej karfiolról levágjuk a rózsákat, és azokat még kisebb darabokra aprítjuk. 2 dkg vajat megolvasztunk 2 evõkanál olívaolajjal és a zöldségeket fedõ alatt 10 percig pároljuk, vigyázva, hogy ne barnuljanak meg. Enyhén sózzuk. Adunk hozzá fél liter alaplevet, felforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. A forrásban lévõ leveshez öntünk ...