Karfiol gratin

2011-10-16

sponsored links


Hosszú idõ után íme egy étel ami nem édes. Valami okból kifolyólag az elmúlt majdnem 3 hónapban csaknem kizárólag csak édességek szerepleltek, ám ennek most vége. Nem mondom, hogy nem lesz karácsonyig desszert, édesség, nassolnivaló, de most próbálom visszafogni az édesség mennyiséget. Gondolom a miértet mindenki tudja.... szeretnék beleférni a régi ruháimba... ha lehet nagyon gyorsan....

A karfiol nálam a zöldséglistán meglehetõsen elõkelõ helyet foglal el és már nagyon régen nem készült. Most egy egyszerû gratin formájában végezte. Az egyszerûsége már csak azért is nyerõ, mert mostanában -nem meglepõ módon- rendesen be van osztva az idõm.  Egyszerû, laktató étel, akár magában, akár köretként is remek. Elsõsorban azoknak ajánlom akik szívesen tunkolják a finom krémes szószt vagy idõhiányban szenvednek ahogy én is.

Megjegyzés: Ha lehet valódi sûrû tejszínt használjunk (ajánlom a Cserpes tejszínt ehhez), a fõzõtejszínnel nem lesz ugyanaz az eredmény.
A recepthez egy  nagy fej karfiolt használjunk.
Gruyere sajt helyett használhatunk más ...

Folytats a blogon ... edeseskeseru.blogspot.com/2011/10/kar...

sponsored links

Keres?s