Kardra hányt grillcsirke héjában sült krumplival, füstölt sajtos-zöldhagymás öntettel
sponsored links
Néhány hete mutattam be egy egyszerû, de annál nagyszerûbb megoldást grillcsirkére:
Grillcsirke - ahogyan Édesanyám készítette
A gerinccsontjánál kettévágtam a csirkét és egyszerûen rányomtam, hogy kiterüljön. Cseréptálban sütöttem meg.
Korábban egy másik megoldást alkalmaztam a grillcsirke kifeszítésére, hogyha tepsiben sütöm, akkor biztosan megtartsa az alakját.
Többféleképpen is szoktam fûszerezni a grillcsirkét. Találtam néhány képet grillcsirke elõkészítésérõl, amikor a bõrét is bevagdostam és vajjal kentem át alaposan kívül és belül is. Csak sóztam és borsoztam, a csirke alá pedig citromot, vöröshagymát és fokhagymát raktam.
Ez esetben fûszeresebben készítettem, mint az elõzõekben bemutatottakat. A gerinccsontjánál átvágott és kiterített, karddal (fém grillnyárssal) kereszt irányban átszúrt, s ezzel kifeszített csirkét fûszereztem. Sóval, borssal, curryvel, füstös fûszerpaprikával (Pimentón de la Vera - magyar fûszerpaprikával helyettesíthetõ) durvaszemû fokhagyma granulátummal. A bõre alá húsos füstölt szalonna szeleteket és kettõbe vágott fokhagyma gerezdeket dugdostam.
A tanyasi jércém háját levettem és kisütöttem. Ezt csorgattam a tepsire, hogy kikenjem vele, majd a maradékkal ...