Kardra hányt grillcsirke héjában sült krumplival, füstölt sajtos-zöldhagymás öntettel

2012-02-16

sponsored links



Néhány hete mutattam be egy egyszerû, de annál nagyszerûbb megoldást grillcsirkére:

Grillcsirke - ahogyan Édesanyám készítette

A gerinccsontjánál kettévágtam a csirkét és egyszerûen rányomtam, hogy kiterüljön. Cseréptálban sütöttem meg.

Korábban egy másik megoldást alkalmaztam a grillcsirke kifeszítésére, hogyha tepsiben sütöm, akkor biztosan megtartsa az alakját.
Többféleképpen is szoktam fûszerezni a grillcsirkét. Találtam néhány képet grillcsirke elõkészítésérõl, amikor a bõrét is bevagdostam és vajjal kentem át alaposan kívül és belül is. Csak sóztam és borsoztam, a csirke alá pedig citromot, vöröshagymát és fokhagymát raktam.

Ez esetben fûszeresebben készítettem, mint az elõzõekben bemutatottakat. A gerinccsontjánál átvágott és kiterített, karddal (fém grillnyárssal) kereszt irányban átszúrt, s ezzel kifeszített csirkét fûszereztem. Sóval, borssal, curryvel, füstös fûszerpaprikával (Pimentón de la Vera - magyar fûszerpaprikával helyettesíthetõ) durvaszemû fokhagyma granulátummal. A bõre alá húsos füstölt szalonna szeleteket és kettõbe vágott fokhagyma gerezdeket dugdostam.

A tanyasi jércém háját levettem és kisütöttem. Ezt csorgattam a tepsire, hogy kikenjem vele, majd a maradékkal ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s