Kardamomos sárgacseresznye-lekvár
sponsored links
Tavaly egy nagyon kedves szomszédunk kertjében rengeteg sárga cseresznye termett, és mivel neki nem jutott ideje-energiája leszedni, bõven jutott nekünk is a termésbõl, apával és Reginával rengeteget szedtünk belõle. Fõztem belõle lekvárt, kompótot, és a mélyhûtõbe is tettem pár kilót kimagozva. Az az igazság, hogy ez a lekvár az utolsó adag fagyasztott cseresznyébõl készült pár hete. Épp bent voltunk Budapesten, és este döbbentem rá, hogy nincs otthon sem méz, sem lekvár, nem tudunk mit reggelizni (én csak édeset bírok enni reggel...). Akkor jutott eszembe, hogy a mélyhûtöben van még egy kilónyi sárga cseresznye. Úgy 8 körül tettem oda úgy, ahogy volt, fagyottan (szerencsére takarékra), mivel épp aznap vettem kardamomot, gondoltam, dobok bele 2 szemet, ártani nem árthat, aztán jött az esti fürdetés-fektetés kör, teljesen el is felejtkeztem a lekvár-projektrõl. 10 körül kimentem a konyhába, és elõször nem értettem, mitõl van ilyen jó illat - addigra már szépen besûrûsödött a lekvár, és isteni íze-illata lett a kardamomtól, meg persze a cseresznyétõl:) Tettem hozzá kevés nyírfacukrot (max. 10 dkg-t), kicsit még fõztem, fakanállal ...