Kardamomos csokimousse mokkahabbal

2012-03-21

sponsored links


A múltkori narancsos-vaníliás krém után maradt néhány tojásfehérjém, amit gyorsan el akartam használni, mert most semmi nem fér be a mélyhûtõbe. Végül a tegnapi macaron világnap alkalmából csokimousse-t csináltam pici kardamommal megbolondítva.:) Mostanában nagyon kávés lettem, így kávéhabot gondoltam hozzá. A gondolatot tett követte, így készült ez a finom, ámde egyszerûen elkészíthetõ desszert.
A mousse készülhet csak tojásfehérjébõl, de van aki tojássárgát is tesz hozzá. Kerülhet bele tejszín vagy akár alkohol is. Számtalan módon lehet variálni, és általában mindenki a saját receptjére esküszik. Én nem esküdözök, de az biztos, hogy nagyon finom lett. Elõször én is a csokit akartam tovább lazítani a tejszínnel, de aztán eszembe jutott a kávé, és már nem volt megállás...:)
Ezt a mennyiséget négyfelé osztottam, de nyugodtan lehet hat adagot is csinálni belõle, mert elég tömény édesség.

Hozzávalók a csokimousse-hoz:
160 g jó minõségû étcsokoládé
30 g vaj
3 tojásfehérje
3 evõkanál porcukor (aki kevésbé édesen szereti, tehet bele kevesebbet is) ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2012/03/kardamo...

sponsored links

Keres?s