Kardamomos csokilencsés keksz
sponsored links
Ez az egyik legfinomabb keksz, amit eddig készítettem. Gyorsan a gyerekek kedvence is lett, már az elsõ alkalom óta többször is megsütöttem a kérésükre. Kívül roppanós, belül omlós és nagyon sokáig ilyen is marad. Ha nincs otthon csokilencse, akkor egyszerûen apróra vágott csokoládéval is helyettesíthetjük.
A recept megjelent a Kifõztük magazin áprilisi számában is.
A felhasznált ízesítõket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 30 kekszhez
*25 dkg liszt
*1 csomag sütõpor
*? kk szódabikarbóna
*1 púpozott tk õrölt fahéj
*1 kávéskanál õrölt kardamom
*2 közepes tojás
*15 dkg barnacukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*10 dkg vaj
*8 dkg ét csokilencse
A cukrokat habosra keverjük a tojásokkal, olvasztott vajjal. Beledolgozzuk a fûszerekkel, sütõporral, szódabikarbónával elvegyített lisztet, végül beleszórjuk a csoki lencsét.
Lisztezett kézzel diónyi golyókat sodrunk, sütõpapíros tepsire rakjuk helyet hagyva közöttük, mert sütés közben terülnek.
160 fokos sütõben hõlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük. A tepsin hagyjuk teljesen kihûlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.