Kardamomos-almás kalács marcipánnal
sponsored links
Igen, a Good Food-os recept. Teljesen bele vagyok szerelmesedve az újságba :-) Annyira szép volt a kalács a címoldalon, hogy nem bírtam ellenállni. Bár az újságoknál mindig fenntartásaim vannak, mennyire használható e úgy a recept, ahogy ott írva vagyon. Megszokásból változtattam egy-két dolgon, kihagytam a mazsolát, mi nem szeretjük, és a sütési idõvel nekem volt gondom, de figyeltem a kalácsot, ahhoz alakítottam. Ennyi, a többi mûködik!
Hozzávalók egy nagy fonott kalácshoz
A tésztához: 400 g liszt, 1 és fél cs. szárított élesztõ, 1 tojás, fél tk. só, 80 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 60 g vaj, 2 dl tej, fél tk. fahéj, fél tk. kardamom
A töltelékhez: 2 alma, 3 ek. barna cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 ek. õrölt mandula, 150 g ...