Kardamomos, almás-diós kalács
sponsored links
Nagyon sok ismerõsömtõl és blogtársamtól halottam, hogy megjelent a GoodFood magazin és érdemes megvenni. Nem hagyhattam ki. Elmentem a legközelebbi újságoshoz és beszereztem egy példánnyal. Remek újság mindenkinek ajánlom. A kalács viszont szerelem volt elsõ látásra, fõleg, hogy a borítón díszelgett a képe. Persze a kamrám tartalmához kellett igazítanom töltelék összetételét, de maga a kelt tészta igazán remek receptúra.
Tészta: 40 dkg liszt - 1 kis tasak szárított élesztõ - 1 tojás + 1 a kenéshez - 2 nagyobb csipet só - 8 dkg cukor - 1 vaníliás cukor - 6 dkg vaj v. margarin - 2 dl tej - 2-3 csipet fahéj - 1 csipet kardamom
Töltelék: 3 nagyobb alma - 4 kanál darált dió - 1 citrom leve és fél héja ...
Tészta: 40 dkg liszt - 1 kis tasak szárított élesztõ - 1 tojás + 1 a kenéshez - 2 nagyobb csipet só - 8 dkg cukor - 1 vaníliás cukor - 6 dkg vaj v. margarin - 2 dl tej - 2-3 csipet fahéj - 1 csipet kardamom
Töltelék: 3 nagyobb alma - 4 kanál darált dió - 1 citrom leve és fél héja ...