Karcsúsított lencsefõzelék

2011-10-04

sponsored links

Nem direkt ám, csak úgy sikerült a dolog, hogy feltettem egy fél zacskó lencsét fõni, mindig annyi vízzel, amennyi ellepte (meg persze só, babérlevél, fokhagyma), és amikor eltûnt róla a víz, akkor megnéztem, puha-e már. Ha nem volt az, akkor újra felöntöttem. Az ikszedik alkalommal a lencse már teljesen puha volt, viszont mivel idõközben túl sokáig találtam fészbúkozni, alig-alig maradt rajta egy kis víz. Valamiért nem akartam újra felönteni, ezért a következõt mûveltem. Elõször is persze kevertem bele egy kanálnyi ecetet, mert én szoktam. Aztán körülbelül egy kispohárnyi tejfölt még összekevertem egy kis mustárral - mert én azt is szoktam tenni a lencsébe, most mit csináljak, én szeretem :-D - aztán hõkiegyenlítés gyanánt belezúdítottam egy merõkanálnyit a lencsébõl, összekutyultam, és zutty, ment vissza a lábosba.

Hát mit mondjak, fura az állaga, mert híg, de az íze fincsi.
És egyébként persze nem is annyira karcsúsított, mert aki dagadt, az ne piros tejfölt vegyen, hanem kéket, de ez már ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/...

sponsored links

Keres?s