Karamellás-tejszínes sütemény
sponsored links
Bevallom, nem nagyon szoktam ilyen sütiket sütni, nem vagyunk nagy piskótásak, a gyerekek sem kedvelik a túl krémes dolgokat. De húsvétkor párom anyukája készítette és annyira ízlett mindenkinek, hogy el is kértem a receptet. Nem vártam sokáig, ez lett a hétvégi desszertünk. Az eredeti recept 5 dl hulalát ír, de ez a tejszínhab mennyiség nekünk pont elegendõ volt.Nem túl édes, de kellemesen krémes sütemény.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 púpos ek liszt
- 1 tasak sütõpor
- 6 nagyobb házi tojás
- 6 ek cukor
Karamellás krémhez:
- 2 tasak Tejkaramellás pudingpor
- 6 ek cukor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 2 dl hulala
- 0,5 tasak habfixáló
- 3-4 kocka reszelt étcsokoládé
A sütõt elõmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütõpapírral.
6 tojásos piskótát sütünk. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütõport.
A tojásokat elválasztjuk. A fehérjéket habverõvel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel további 2-3 percet verjük.
Beleöntjük a tojások sárgáját, ezzel is 2-3 percet verjük.
Beleszórjuk a sütõporos lisztet, de most már nem habverõvel dolgozunk, hanem egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tésztát.
A sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a tészta, akkor megsült.
Kiborítjuk a tepsibõl, lehúzzuk róla a sütõpapírt és hagyjuk kihûlni.
Közben a krémhez a pudingporokat a cukorral összekeverjük és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Sûrûre fõzzük, hagyjuk kihûlni.
A margarint habosra kavarjuk, majd a kihûlt pudinghoz adjuk, összekeverjük.
A piskótára simítjuk.
A hulalát keményre verjük a habfixálóval és a pudingos rétegre kenjük.
A tetejére csokit reszelünk.
Legalább 1 órára a hûtõbe rakjuk, hogy ezután egy éles késsel szépen tudjuk szeletelni.