Karamellás pattogatott kukorica
sponsored links
Amikor meglátta Apa Gordon Ramsay-t ahogy elkészítette a karamellás kukoricáját, egybõl azzal állt elõ, hogy - ilyet csinálj nekem!
Nem fogadtam szót......kicsit módosítottam :) kevesebb a cukor benne....de ISTENI!
Hozzávalók:
- 1 cs 10 dkg már kipattogtatott sós ízû kukorica
- 7,5 dkg cukor
- 1 ek méz
- 5 dkg vaj vagy margarin
- fél tk szódabikarbóna
Egy nagyobb lábasban a cukrot és a mézet karamellizáltam a vaj jelenlétében.
Mikor már színt kapott, hozzáadtam a szódabikarbónát.
Egészen sûrû krémszerû anyagot kaptam.
Gyorsan belezúdítottam a 2perc 20 mp 700W -on kipattogtatott kukoricát.
Gyorsan átkevertem, hogy mindenhol bevonja a karamell.
Hülni hagytam egy tepsibe terítve.
Megjegyzés:
A kukorica nagyon érdekes, omlósan ropogóssá vált.
Isteni íze lett, csak úgy kapkodtunk a tál felé .
Legközelebb a vajas verzióval is kipróbálom, sõt csokisan és gombócolva is.