Karamellás kávés eclair
sponsored links
Már azért sem, merthogy ez egy Laduree recept ,amit egy orosz kollegina tett közé néhány hónapja, amiért imádom õt.
Ennek az eclair-nek a titka az, hogy a hagyományos égetett tésztára egy vékonyka omlós tészta is kerül, ami gyönyörûen megrepedezik rajta és egy ropogós burokként fogja körbe a tésztát. Az eclair-nél én mindig azt szerettem volna elérni, hogy a tészta felületén ill. oldalán ne keletkezzenek hatalmas repedések, de ez még sohasem sikerült. Ezzel a technikával most ez is megoldva látszik, bár az is igaz hogy ez kicsit más.
És hogy mi tetszik még benne? Hát az, hogy a viszonylag íztelen égetett tésztának ad egy nagyon finom ízt. Ugye ebbe a fajta tésztába minimális cukor kerül, az omlósba viszont bõven, így olyan mintha egy ropogós cukor réteg venné körül, sõt így sokkal tovább marad ropogós maga a süti is.
A krémrõl meg csak annyit, hogy egyszerû és nagyszerû. Kávé karamell kombinációt használtam már többször is és nagyon bejön. Persze az eclair-ben az a jó, hogy bármivel megtölthetjük így ajánlom, hogy kísérletezettek és alakítsátok ízlésetek szerint.
Hozzávalók
az égetett tésztához: ...