Karamellás kávés eclair

2011-12-09

sponsored links


Az égetett tészta receptjével  úgy vagyok, hogy kicsit mindig változtatok,aztán elkönyvelem,hogy ez a legjobb. Aztán jön a következõ újítás és húúú az még jobb. Hát most is így vagyok. Ez a legjobb, de ezt már nem tudom, hogy túl fogom-e tudni szárnyalni...
Már azért sem, merthogy ez egy Laduree recept ,amit egy orosz kollegina tett közé néhány hónapja, amiért imádom õt. 

Ennek az eclair-nek a titka az, hogy a hagyományos égetett tésztára egy vékonyka omlós tészta is kerül, ami gyönyörûen megrepedezik rajta és egy ropogós burokként fogja körbe a tésztát. Az eclair-nél én mindig azt szerettem volna elérni, hogy a tészta felületén ill. oldalán ne keletkezzenek hatalmas repedések, de ez még sohasem sikerült. Ezzel a technikával most ez is megoldva látszik, bár az is igaz hogy ez kicsit más.
És hogy mi tetszik még benne? Hát az, hogy a viszonylag íztelen égetett tésztának ad egy nagyon finom ízt. Ugye ebbe a fajta tésztába minimális cukor kerül, az omlósba viszont bõven, így olyan mintha egy ropogós cukor réteg venné körül, sõt így sokkal tovább marad ropogós maga a süti is.

A krémrõl meg csak annyit, hogy egyszerû és nagyszerû. Kávé karamell kombinációt használtam már többször is és nagyon bejön. Persze az eclair-ben az a jó, hogy bármivel megtölthetjük így ajánlom, hogy kísérletezettek és alakítsátok ízlésetek szerint.

Hozzávalók
az égetett tésztához: ...

Folytats a blogon ... horsi-orsi.blogspot.com/2011/12/karam...

sponsored links

Keres?s