Karamellás forró csokoládé

2014-02-11

sponsored links



Borongós, esõs napokon igazán jóleshet egy bögre forró csokoládé. Nem sok idõt vesz igénybe az elkészítése, és már kortyolgathatjuk is.

Hozzávalók 2 személy részére

500 ml tej
30 g (barna) cukor
50 g fehér csokoládé

A tetejére
tejszínhab
durvára darált dió/mogyoró/mandula

A cukrot lábosba mérjük és megolvasztjuk, majd aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, beleszórjuk a  kisebb darabokra tört csokoládét, és idõnként megkeverve addig forrósítjuk, amíg a csokoládé és a cukor teljesen el nem olvad.

Pohárba töltjük, tetejére tejszínhabot nyomunk és ezt megszórjuk dióval, mogyoróval vagy mandulával.

A recept a Kifõztük magazin februári számában is megjelent.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/02/karame...

sponsored links

Keres?s