Karamellás forró csokoládé
sponsored links
Borongós, esõs napokon igazán jóleshet egy bögre forró csokoládé. Nem sok idõt vesz igénybe az elkészítése, és már kortyolgathatjuk is.
Hozzávalók 2 személy részére
500 ml tej
30 g (barna) cukor
50 g fehér csokoládé
A tetejére
tejszínhab
durvára darált dió/mogyoró/mandula
A cukrot lábosba mérjük és megolvasztjuk, majd aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, beleszórjuk a kisebb darabokra tört csokoládét, és idõnként megkeverve addig forrósítjuk, amíg a csokoládé és a cukor teljesen el nem olvad.
Pohárba töltjük, tetejére tejszínhabot nyomunk és ezt megszórjuk dióval, mogyoróval vagy mandulával.
A recept a Kifõztük magazin februári számában is megjelent.