Karamellás dió, na meg rágcsálós nyalóka

2011-05-26

sponsored links


Néhány éve, egy kínai étteremben hoztak karamellel bevont diót, míg az ételre vártunk. Egyszerûen odavoltam érte. Utána készítettem párszor, de aztán elmaradt. Nemrég eszembe jutott újra. A kiscsibék nagyon odavoltak érte:-)
Akár vendégváróként is el tudom képzelni, bár egy kissé macerás, de úgy gondolom, a siker száz százalékos. Két dologra jó figyelni, egyrészt, hogy a cukor szép, világos karamellszínû maradjon, másrészt, hogy a diót minél vékonyabban vonjuk be vele, így nem egy cukordarabot kell rágcsálni, hanem egy roppanós, igazán különleges csemegét kaphatunk:-)

Hozzávalók: dió, cukor.

A cukrot lassú tûzön felolvasztottam, majd egy lobogó vizes edény...

Folytats a blogon ... eveskozben.blogspot.com/2011/05/karam...

sponsored links

Keres?s