Karamellás almás pite, habcsók tetõvel
sponsored links
Az alaprecept innen származik, wannabe chef oldaláról. Ide másolom a receptjét, mert nem sokat változtattam rajta.
Nálam annyiban módosult, hogy a maradék fehérjébõl habcsókot készítettem a tetejére. Ebben nincs semmi extra, de azért leírom:
a 4 tojásfehérjét habbá felvertem, hozzáadagoltam kb 20 dkg átszitált porcukrot( apránként), hozzá tettem kb 1 ek citomlevet, és 2 tk. keményítõt. Ezt simítottam rá a tortára , majd megsütöttem. A tetejére pluszban még diót is aprítottam, így az igazi.
Szerintem nagyon finom volt, mert a puha almatölteléket jól kiegészítette a ropogós habcsók, és a dió a tetején. :-)
Hozzávalók (1 normál méretû, kerek pite formához):
A pite alaphoz:
- 15 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
- 1 púpos ek nyírfacukor
- 8-9 dkg hideg vaj kockákra vágva
- 1 púpos ek tejföl
- 1 kisebb tojás ...