Karamelltorta
sponsored links
A méteres kalácsot mindenki ismeri? Gyerekkorom kedvenc sütije, és most is be tudnék kapni pár szeletet azonnal. A krémje puding plusz jobb esetben vaj, - csak írjátok be a Google képkeresõbe - és csúnyácska külsõ.Ami nemcsak a precizitás hiányának köszönhetõ, hanem a hanyagul elkészített krémnek is. Pedig ezt a fajta vajkrémet a profi cukrászok is gyakran használják, csodálatos cupcake-ek és emeletes torták készülnek vele, hiszen jobban tart alulról, mint egy habosabb krémváltozat, de nem olyan durván zsíros, mint egy szimpla rengetegvaj-rengetegcukor kombó.
Az angol nyelvterületen ezt German Buttercream -nek hívják, és ha a szabályokat betartva, a trükköket ismerve házi fõzött pudinggal ( vagyis étkezési keményítõs krémmel) készítjük el, egészen más minõséget kapunk - egy õrületesen jó, habos, könnyû vajas krémet. Ez most egy karamelles változat, az alap mindig vaníliás, ezt lehet tovább ízesíteni.
A szokásos nyárvégi szülinapi tortadömpinget megfejeltük még egy júliusi szülinap homemade tortájával is, mert ugye a bolti fagyitorta nem ér, még akkor sem, ha egy klassz tengerparton kell elfújni rajta a gyertyákat.
Ez a torta áll a szívemhez közelebb, pedig nem igazán saját kreálmány -a másikkal ellentétben. De vannak olyan receptek, amelyekben elsõre 100%-ig megbízom. Csak ilyenek vannak Stella Parker blogján, aki amellett, hogy éttermi ...